VERVULD – Vacature Buurttuin-ondersteuner volwassenen

VERVULD – Vacature Buurttuin-ondersteuner volwassenen

Stichting Dakpark Rotterdam ….

Stichting Dakpark Rotterdam is een club vrijwilligers die als doel heeft ‘met en voor bewoners van Delfshaven (e.o.) en bezoekers van het Dakpark stadsnatuur te beleven, bewerken, initiëren en ontwikkelen’. Samen iets doen met groen voor de buurt is onze basis. Als groep van ca 35 vaste vrijwilligers zetten we ons het hele jaar in om via allerlei activiteiten (vanuit verschillende ‘clubs’) het ‘bezig zijn met groen en buurt’ toegankelijk te maken. We doen dat in een kwetsbaar stadsdeel waar veel mensen weinig toegang tot groen hebben. 

… zoekt per direct een Buurttuin-ondersteuner volwassenen die de stichting kan bijstaan in het dagelijks beheer en het contact met de buurt en de vrijwilligers. 

Wat ga je doen?
Als Buurttuin-ondersteuner Volwassenen is het jouw taak om de dagelijkse continuïteit van een gastvrije Buurttuin te borgen. Een deel van de opdracht is het, samen met de vrijwilligers en de Buurttuin ondersteuner Kinderen, opzetten en/of begeleiden van activiteiten om de Buurttuin te onderhouden. Je werkt hiervoor, samen met andere initiatieven en instanties in de buurt, aan het betrekken van volwassen buurtbewoners bij de activiteiten van de stichting.  Daarnaast zorg jij voor de verbinding tussen ‘nieuwe’ mensen op de Buurttuin met de vaste activiteiten van Stichting Dakpark. Je bent op de hoogte van het programma van de verschillende clubs en helpt (nieuwe) vrijwilligers hun ideeën of wensen vorm te geven binnen de visie en werkwijze van de stichting. 

Wij zoeken iemand:

 • die allereerst groene vingers heeft en energie voor (moes)tuinieren;
 • die daarnaast ook een goeie bak koffie kan zetten, gastvrij is en makkelijk het gesprek aangaat;
 • met een groen hart en oog voor natuur, mens en dier en streeft naar meer biodiversiteit;
 • die nieuwsgierig is naar anderen, kan enthousiasmeren en mensen kan activeren;
 • met gevoel voor sociale en culturele verschillen, goed kan luisteren en een veilige omgeving kan creëren, aanvoelt wat de situatie nodig heeft en oplossingsgericht denkt. 
 • met reflecterend vermogen, en die vrijwilligers kan aansturen door middel van opbouwende feedback;
 • kennis en kunde op gebied van groenbeheer is een pré, evenals (professionele) ervaring met sociaal / maatschappelijk werk en vrijwilligers. 

Onze huidige Buurttuin-ondersteuner Ruben stopt met ingang van het nieuwe jaar. Voor een warme overdracht van werkzaamheden heeft overlap in het laatste kwartaal van dit jaar de voorkeur.  

Wij bieden een:

 • klus voor 8 à 10 uur per week, te verdelen over minimaal twee dagen, tegen een passende vergoeding;
 • gemotiveerde club vrijwilligers die allemaal met veel plezier en trots onderdeel uitmaken van Stichting Dakpark, waar je onderdeel van wordt;
 • behapbare diverse uitdaging waarbij je veel vrijheid hebt en ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • groene oase midden in Delfshaven (BoTu/M4H) als werkplek; 
 • netwerk van lokale initiatieven en instanties waar veel kans ligt om mee samen te werken.

De opdracht wordt in principe aangegaan voor een jaar, op basis van een freelance overeenkomst. Voor meer informatie over Stichting Dakpark Rotterdam en onze activiteiten, zie: www.dakparkrotterdam.nl 

Geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 24 september een korte motivatie met je CV naar contact@dakparkrotterdam.nl  Sollicitatiegesprekken worden gepland op zaterdag 30 september en/of maandagavond 2 oktober.