VERVULD – Vacature Buurttuin-ondersteuner kinderen

VERVULD – Vacature Buurttuin-ondersteuner kinderen

Stichting Dakpark Rotterdam …. 

Stichting Dakpark Rotterdam is een club vrijwilligers die als doel heeft ‘met en voor bewoners van Delfshaven (e.o.) en bezoekers van het Dakpark stadsnatuur te beleven, bewerken, initiëren en ontwikkelen’. Samen iets doen met groen voor de buurt is onze basis. Als groep van ca 35 vaste vrijwilligers zetten we ons het hele jaar in om via allerlei activiteiten (vanuit verschillende ‘clubs’) het ‘bezig zijn met groen en buurt’ toegankelijk te maken. We doen dat in een kwetsbaar stadsdeel waar veel mensen weinig toegang tot groen hebben. 

…. zoekt per direct een Buurttuin-ondersteuner Kinderen die de Stichting kan bijstaan in het bevorderen van de groenbeleving en het natuurbewustzijn van kinderen van Delfshaven. 

Wat ga je doen?
Als Buurttuin-ondersteuner Kinderen zorg jij, samen met de Buurttuin-ondersteuner Volwassenen, voor een toegankelijke en kindvriendelijke Buurttuin. Je organiseert en begeleidt minimaal 1 activiteit in de week op de Buurttuin, specifiek gericht op de gezondheid en het welzijn van kinderen uit de buurt. Daarvoor leg je contact met (o.a.) scholen in de buurt om kinderen te betrekken bij de Buurttuin. Samen met de vrijwilligers van de stichting en de Buurttuin-ondersteuner Volwassenen stem je af over het groenbeheer van de Buurttuin. 

Wij zoeken iemand:

 • die allereerst groene vingers heeft en energie voor (moes)tuinieren;
 • die daarnaast ook goed is met kinderen en plezier heeft in het organiseren en begeleiden van kinderactiviteiten;
 • die nieuwsgierig is naar anderen, kan enthousiasmeren en kinderen kan activeren;
 • met gevoel voor sociale en culturele verschillen, goed kan luisteren en een veilige omgeving kan creëren, aanvoelt wat de situatie nodig heeft en oplossingsgericht denkt. 
 • kennis en kunde op gebied van groenbeheer is een pré, evenals (professionele) ervaring met begeleiden van kinderactiviteiten. 

Onze huidige Kinderclub leidster Saadet stopt met ingang van het nieuwe jaar. Voor een warme overdracht van werkzaamheden heeft overlap in het laatste kwartaal van dit jaar de voorkeur.  

Wij bieden een:

 • klus voor 4 à 6 uur per week tegen een passende vergoeding;
 • werkbudget voor activiteiten;
 • gemotiveerde club vrijwilligers die allemaal met veel plezier en trots onderdeel uitmaken van Stichting Dakpark, waar je onderdeel van wordt;
 • behapbare concrete uitdaging waarbij je veel vrijheid hebt en ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • groene oase midden in Delfshaven (BoTu/M4H) als werkplek; 
 • netwerk van lokale initiatieven en instanties waar veel kans ligt om mee samen te werken.

De opdracht wordt in principe aangegaan voor een jaar, op basis van een freelance overeenkomst. Voor meer informatie over Stichting Dakpark Rotterdam en onze activiteiten, zie: www.dakparkrotterdam.nl 

Geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 24 september een korte motivatie met je CV naar contact@dakparkrotterdam.nl  Sollicitatiegesprekken worden gepland op zaterdag 30 september en/of maandagavond 2 oktober.