Meedoen op het Dakpark

Vind je het fijn om buiten bezig te zijn? Doe dan met ons mee! Op een aantal momenten tijdens de week wordt op het Dakpark of in de Buurttuin gewerkt door verschillende ‘clubs’, waar je eigenlijk altijd wel bij kan aanhaken. Waar je allemaal aan kunt meedoen, lees je hieronder.

Bakkie doen?

Iedere dinsdag, donderdag en zondag ben je op de Buurttuin welkom voor ‘Bakkie Buurttuin’. Met, voor of na een goeie kop koffie werken vrijwilligers op die momenten in de Buurttuin. Ook bij Bakkie Buurttuin kan je zonder je aan te melden langskomen en meewerken. Eén keertje of iedere week, net zo vaak als jij daar zin in hebt. Er kan ook gereedschap geleend worden om in de moestuinen te werken. De specifieke tijden van Bakkie Buurttuin vind je op het krijtbord bij de ontmoetingsruimte of in de agenda op de website.

Handen uit de mouwen

De Groengroep tuiniert iedere zaterdagochtend van 10:00 – 12:00 uur op het Dakpark. Ze schoffelen, snoeien en geleiden planten. Ze scheppen de composthoop om en oogsten in het seizoen kruiden, kweeperen of bloemen. De Groengroep is open voor iedereen die graag tuiniert en het leuk vindt buiten met elkaar te werken aan de eigen buurt. Iedereen is welkom mee te doen! Je hoeft je niet aan of af te melden. Iedere week is er iemand aanwezig die weet wat er gebeuren moet en uitleg te geven.

Leuk als je een keer aansluit. Ze verzamelen om 9:45 uur bij de ontmoetingsruimte in de Buurttuin op het Dakpark (tegenover hoek Hudsonstraat/Catharina Beersmansstraat) en werken van 10:00 tot 12:00 uur op het Dakpark. Tijdens de (school)zomer- en kerstvakantie is er een korte stop en wordt er niet gewerkt.

Ook voor kinderen

Op zoek naar een leuke wekelijkse activiteit voor je kids op woensdagmiddag na schooltijd (m.u.v. schoolvakanties)? Haak dan aan de kinderclub, waar kinderen leren over gezonde voeding en waar dat vandaan komt.

Wil je met ons meedenken?

Eens per twee maanden komen vrijwilligers en geïnteresseerde buurtbewoners in de Buurttuin samen tijdens een Meedenkmiddag of -avond. Op zulke momenten worden nieuwe plannen besproken, ideeën uitgewisseld en is er ruimte voor inbreng vanuit de buurt. Heb jij een idee voor het Dakpark of de Buurttuin, kom dan langs bij een meedenkmiddag/avond en doe jouw idee uit de doeken. (Zie de agenda voor het eerst volgende meedenkmoment.)

Ontdek het park

Wil je meer weten over het Dakpark? Ga dan mee met een gratis rondleiding. Elke laatste zaterdag van de maand nemen we je mee op pad over het Dakpark en vertellen we honderduit over de ontstaanswijze, beplanting, etc, etc. De wandeling start om 12:30 uur en duurt ongeveer 5 kwartier. We verzamelen bij de Buurttuin. Het maximum aantal deelnemers is 15 personen. Wel even aanmelden via gidsen@dakparkrotterdam.nl

Vrijwilliger worden?

Het Dakpark kan niet zonder vrijwilligers! Zonder hen zouden bijvoorbeeld de tuinen minder mooi zijn, het park viezer, zouden er geen schapen zijn en veel activiteiten zouden we niet gratis aan kunnen bieden. Je inzet is dus zeker niet voor niets. Bovendien is buiten in het groen bezig zijn goed voor je gezondheid. Verder bieden we je een gezellige club mensen en kennis & kunde. We hebben verschillende vrijwilligersclubs, dus hopelijk zit er iets tussen wat je aanspreekt. Neem contact met ons op als je meer wilt weten.

Aanmelden of meer weten?

Voornaam

Achternaam

Email

Onderwerp

Bericht

Success

Je bericht is verzonden

Error

Het is niet gelukt om je bericht te verzenden.