Open Buurttuin Dag Dakpark

Open Buurttuin Dag Dakpark

Zaterdag 23 september is de Buurttuin de ontmoetingsplek voor alle groene activiteiten op het Dakpark. Het is Burendag en we vieren het 10-jarige jubileum van het Dakpark en onze stichting. Iedereen is van harte welkom tussen 10 en 18 uur voor een (nadere) kennismaking met het Dakpark en alle activiteiten. Er is veel te zien, te beleven, te horen, te ruiken, te proeven en je kan ontdekken of je groene vingers hebt.

Het programma: kennismaken & meedoen

Interesse om mee te doen? Dat kan op zaterdag 23 september op veel manieren. 

  • vanaf 10 uur kan je meedoen met een kruidenworkshop van de Groengroep. Op het terras naast het restaurant zijn 16 verschillende kruidenvakken. Marco Vos, de kruidenkenner van hovenier Donker geeft uitleg over de planten en hoe ze het beste onderhouden worden. Hij zal veel vertellen en voordoen en we gaan meteen aan de slag. Werkende weg kun je vragen stellen. Je mag na afloop kruiden meenemen voor je eigen thee, pastasaus of stoofpot. Ervaring is niet nodig, wij zorgen voor handschoenen en gereedschap. We sluiten af met een kom soep.
  • van 12 tot 16 uur kan je gezellig aansluiten bij Bakkie Buurttuin voor een bakkie koffie of thee, om te tuinieren in de Buurttuin en te helpen met de voorbereidingen van het feest.
  • om 10.30 en 13.30 uur geven onze gidsen een gratis rondleiding. Zij kunnen veel vertellen over hoe het Dakpark is ontstaan, wat er allemaal op het park te zien is, het (beplantings)plan, hoe het onderhouden wordt en ook hoe je zelf kan meedoen.
  • om 11 uur en om 13 uur is er een compostworkshop. Je krijgt uitleg hoe composteren werkt, wat er allemaal gebeurt in de composthoop, wat er wel en niet op mag en waarom compost zo waardevol is. Als je wilt, krijg je een eigen compostbakje mee om thuis je groente- en fruitafval in te bewaren voor de composthoop. Heb je een bloembak of tuin, dan kan je ook compost meenemen.
  • van 14 tot 16 uur kan je de schapenclub helpen met het trekken van brandnetels in de schapenweide.
  • van 14 tot 16 uur maakt de kinderclub kruidenthee.
  • vanaf 16 uur: FEEST – 10 jaar Dakpark! Presentator en buurtbewoner Alia Azzouzi gaat in gesprek met initiatiefnemers, betrokkenen, vrijwilligers en deelnemers. Samen blikken we terug op de afgelopen 10 jaar, wat er is bereikt, waar we nu staan en hoe we dit duurzaam kunnen verankeren.