Oprichting Groencooperatie

Oprichting Groencooperatie

Dakpark Rotterdam is deelnemer in de Groencoöperatie Delfshaven, een nieuwe samenwerking tussen een aantal groene initiatieven in Delfshaven
Groen is het doel, maar ook een middel om samen verder te komen en meer te bereiken. Kennis en ervaring, vrijwilligers en middelen worden gedeeld. De Groencoöperatie zoekt werkende weg naar een vorm die het beste past.

Delfshaven heeft veel groene initiatieven. Dat is op zich goed nieuws, maar er is versnippering ontstaan door al die verschillende initiatieven, die ongeveer hetzelfde voor ogen hebben. Daar liggen dus ook mogelijkheden. Veel initiatieven weten elkaar al wel te vinden, werken samen en delen hun spullen, ervaringen en activiteiten. Maar de vraag is nu: kun je door het bundelen van krachten meer aandacht richten op minder plekken, met minder mensen meer doen, met minder middelen meer bereiken? De Groencoöperatie kan een structuur vormen die continuïteit waarborgt en langdurige programma’s mogelijk maakt. Meer voor minder, dat is het idee.

Meriam Beek, een van de initiatiefnemers (en op het Dakpark een van de Stadsboerinnen in de BuurtTuin), gaat de komende tijd in samenwerking met Schiezicht de beste vorm voor de Groencoöperatie verder onderzoeken: ‘We beginnen met een kleine groep initiatieven in Bospolder-Tussendijken en Spangen. We kennen elkaar al langer en dat maakt het makkelijker om te experimenteren welke vorm past. We leren vanuit ‘doen’, daarmee kost het weinig extra, bovendien levert het meteen iets op.

Deelnemende initiatieven zijn verder: Buurt Bruist, De Buitenboel, Natuurlijk Spangen, Proefpark de Punt, Tuin aan de Dijk. Ze worden ondersteund door de Delfshaven Coöperatie en Schiezicht.

Meer weten? Neem contact op met Meriam Beek, secretaris van de Groencooperatie groencooperatiedelfshaven@schiezicht.com