Insectenhotel bouwen met NLDoet

Insectenhotel bouwen met NLDoet

Het Dakpark is nog maar 2 jaar af. Wat we missen zijn vogels. Om vogels aan te trekken moeten we (o.a.) zorgen voor voedsel: insecten. Daarom gaan we een grote insectenwand bouwen. Een leuk gezicht, maar ook van educatieve waarde voor de wijk: zo kan je een blinde muur nuttig maken en bijdragen aan de biodiversiteit van de stad!

Het totale project bestaat uit 3 fases:

vlinder_groen Fase 1: we starten het project tijdens NL Doet op 12 maart. Rens Labadie (van Creatief Beheer) gaat je alles vertellen over het nut van insectenhotels en hoe je zo’n hotel kan maken. Daarna ga je zelf aan de slag: 1 insectenhotel maak je voor jezelf en 1 “lege” is voor het Dakpark. Deze lege insectenhotels worden na deze dag uitgedeeld aan verschillen instanties in de wijk. Denk aan scholen, BSO’s, vrouwencentrum, buurthuizen, etc. Dit is de start van fase 2.

vlinder_rood Fase 2: de lege insectenhotels gaan gevuld worden door diverse instanties in de wijk.

vlinder_bruin Fase 3: de insectenhotels worden verzameld en samengevoegd opgehangen op een blinde muur op het Dakpark. Deze wordt feestelijk onthult!

Alleen als het regent werken we in Clubhuis de Bolder, Zeilmakersstraat 59. Maar bij ander weer is de activiteit in de BuurtTuin van het Dakpark (ingang: bij de toegangspoort ten hoogte van de C. Beermansstraat)
Tip 1: neem je boormachine mee!
Tip 2: neem vulmateriaal mee (takken, dennenappels, buizen, stro, steentjes, klein bloempotje, etc.)

Klus mee en geef je op: zaterdag 12 maart van 11.00 – 15.00 uur.
JA! IK WIL MEE BOUWEN!

Voor een heerlijke lunch zorgen wij!

groen en doen    creatief beheer    oranje fonds