Workshop hortensia snoeien met NLdoet

Workshop hortensia snoeien met NLdoet

Zaterdag 11 maart van 10 tot 16 uur doet de Groengroep van het Dakpark weer mee met een workshop op de landelijke vrijwilligersdag NLdoet. Dit jaar staat het snoeien van de hortensia`s op het programma. Op het Dakpark staan verschillende soorten hortensia`s die allemaal net een beetje anders gesnoeid worden, zodat ze komende zomer weer uitbundig bloeien.

Marco Vos van groenaannemer Donkergroen geeft een snoei-instructie voor de verschillende soorten. Daarna gaan we aan de slag. We verzamelen om 9.45 uur in de Buurttuin (ingang Dakpark bij de hoek Hudsonstraat en Catharina Beersmansstraat).

Dakpark workshop: werkend leren

Rond de speeltuin staan diverse soorten hortensia`s. De befaamde boerenhortensia is er in verschillende kleuren. Verder staan er pluimhortensia’s, ook wel schapenkop genoemd en Anabellen. Tot slot zijn er nog de eikenblad- en de fluweelhortensia`s. Alle soorten vragen een andere aanpak. Marco Vos van groenaannemer Donkergroen geeft uitleg over de verschillen en de snoeiwijze. Daarna kan iedereen de theorie in praktijk brengen. Door tijdens de workshop meteen te oefenen, kun je het geleerde later ook in je eigen tuin toepassen. Voor koffie en thee met wat lekkers en een stevige kop soep voor de lunch wordt gezorgd. Maak kennis met groen vrijwilligerswerk tijdens NLdoet! Ervaring of voorkennis is niet nodig.

Dakpark groengroep

De Groengroep van het Dakpark werkt het hele jaar iedere zaterdag van 10 tot 12 uur aan het groenonderhoud op het Dakpark. We snoeien, scheuren, verplanten en leiden de vaste sierbeplanting op het park; gezellig en gezond voor ons en voor het park. 

De werkzaamheden stemmen we af met de Groenaannemer. Vier keer per jaar krijgen we in een kennisworkshop uitleg over het onderhoud van de verschillende soorten beplanting. De workshops zijn heel praktisch opgezet; leren door te doen. Ze staan open voor iedereen en zijn gratis.

Aanmelden voor NLdoet

Deelname aan de snoeiworkshop is gratis. Graag aanmelden op: https://www.nldoet.nl/activiteit/hortensias-snoeien-op-het-dakpark.