Word gids bij Dakpark Rotterdam

Word gids bij Dakpark Rotterdam

Onze vrijwillige gidsen geven regelmatig rondleidingen op het Dakpark. Om de poule van gidsen uit te breiden zijn we op zoek naar een of meerdere nieuwe gidsen. Draag jij het Dakpark een warm hart toe en wil je anderen graag ons mooie park laten zien? Dan komen we graag met je in contact!

Ben jij onze nieuwe gids?

Als gids geef je -op basis van beschikbaarheid- rondleidingen op het Dakpark. Op enthousiaste wijze vertel je over het ontstaan van het Dakpark, hoe het is aangelegd, wat er allemaal op het park te zien is, hoe het nu gebruikt wordt, hoe het onderhouden wordt en ook hoe buurtbewoners en vrijwilligers actief zijn. Iedere laatste zaterdag van de maand is er een gratis rondleiding voor belangstellenden en buurtbewoners. Daarnaast worden er rondleidingen op aanvraag gegeven aan bijv. scholieren, studenten, bedrijven, verenigingen en internationale groepen. Vooral in het voor- en najaar krijgen we veel aanvragen voor een rondleiding.

Als gids ga je alleen met een groep op pad. Afhankelijk van de grootte van de groep worden meer gidsen ingezet. Voordat je zelf groepen gaat rondleiden, loop je een aantal keer mee met onze gidsen. Zo kan je kennis en ervaring opdoen voordat je zelfstandig aan de slag gaat.

We zoeken nieuwe gidsen die:

  • Enthousiast zijn over het Dakpark
  • Het leuk vinden om met een groep op pad te gaan en onderweg de bijzondere plekken van het Dakpark te laten zien en de verhalen over het heden en verleden te vertellen
  • Makkelijk vertellen voor uiteenlopende groepen; als je meerdere talen spreekt is dat fijn

Wij bieden…

  • een handboek met achtergrondinformatie en afbeeldingen
  • begeleiding en ondersteuning
  • een enthousiaste en gezellige groep vrijwilligers

Iets voor jou? Stuur dan een berichtje: gidsen@dakparkrotterdam.nl

Natuurlijk er is altijd de mogelijkheid om eens mee te lopen, om een beter beeld te krijgen van de rondleidingen. Heb je aanvullende vragen? Dan kan je contact opnemen met de Dakpark-gidsen via: gidsen@dakparkrotterdam.nl