Workshop fruitbomen snoeien

Workshop fruitbomen snoeien

Op zaterdag 4 februari van 10:00 – 14:00 uur is er weer een workshop voor de Groengroep. We gaan aan de slag met de fruitbomen rond de Buurttuin, daar staan verschillende fruitbomen (appels, peren, pruimen en kersen) en eronder staan verschillende fruitstruiken zoals aalbes en kruisbes. In het voorjaar is de bloeiende fruithaag een lust voor het oog. Fruit snoeien is een zorgvuldig werkje, maar als je het eenmaal te pakken hebt, is het bijna meditatief. Door ze goed te snoeien hopen we lekker veel fruit te kunnen oogsten in de zomer. Leuk voor ons tienjarig jubileum op 5 juli!

Uitleg

Marco Vos van aannemer Donkergroen komt ons uitleggen hoe we deze bomen en struiken moeten snoeien. En we brengen het meteen in praktijk onder zijn toeziend oog, zodat hij ons nog een beetje bij kan sturen. Er zijn veel bomen dus het is ook fijn als we een flink stuk kunnen doen!

Werken, koffie en soep

Met de workshop werken we wat langer dan normaal. We zorgen voor wat lekkers bij de koffie en een kop soep als afsluiting. Zo`n workshop is ook een goed moment om eens een vriend of goede buur kennis te laten maken met het werk van de Groengroep, want je weet: iedereen is welkom om mee te doen.

Zaterdag 4 februari
9:45 verzamelen op de Buurttuin
10 tot 14 uur aan de slag met fruit snoeien
Het laatste uur bewaren we voor opruimen en een kop soep.