Kinderclub onderzoekt op 22 mei de biodiversiteit op het Dakpark tijdens Bioblitz010

Kinderclub onderzoekt op 22 mei de biodiversiteit op het Dakpark tijdens Bioblitz010

Woensdag 22 mei is de Internationale dag van de Biodiversiteit. De Kinderclub onderzoekt de biodiversiteit op het Dakpark Rotterdam tijdens Bioblitz010, georganiseerd door het Natuurhistorisch Museum. Welke wilde planten groeien er en welke dieren leven hier? Ben je tussen de 7 en de 12 jaar oud? Dan kun je meedoen met de kinderclub. Samen met andere kinderen ga je op onderzoek uit op het Dakpark om te ontdekken wat er groeit en leeft. Zo leer je de vogels, planten en insecten kennen die in jouw buurt leven èn help je de wetenschap! Doe je ook mee? We starten om 14 uur.

Bioblitz010

Het Natuurhistorisch organiseert op 22 mei een Bioblitz in Rotterdam. Op de Dag van de Biodiversiteit wordt de biodiversiteit van Rotterdam op deze manier extra in het zonnetje gezet! Het doel is om 1.000 verschillende soorten vast te stellen. De Kinderclub helpt mee met tellen. Zo kan het record van vorig jaar worden verbroken. Samen brengen we zo de biodiversiteit van Rotterdam in beeld!

Dakpark Kinderclub

De Kinderclub is iedere woensdagmiddag van 14 tot 16 uur in de Buurttuin. Dat is bij de ingang van het Dakpark op de kruising van de Hudsonstraat en de Catharina Beersmansstraat. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Ouders, broers, zussen, tantes, oma’s, opa’s zijn van harte welkom om mee te doen en mee te helpen.