Dakpark Rotterdam winnaar VHG groenprijs

Dakpark Rotterdam winnaar VHG groenprijs

Op 15 augustus maakten wij, Stichting Dakpark Rotterdam, al op facebook bekend dat wij genomineerd waren voor de VHG Groenprijs. Het doel van de VHG groenprijs is initiatieven te nomineren die de natuur dichterbij brengt. VHG, branchevereniging voor hoveniers en groenvoorzieners, ziet dat steeds meer burgers betrokken zijn bij hun buurt. VHG pleit ervoor om groene buurtprojecten een samenwerking tussen burgers, gemeente en groene ondernemers te laten zijn. De prijs werd op 5 september, tijdens Duurzame Dinsdag, uitgereikt in Den Haag. (foto: Liesbeth Dingemans)

wisselbokaal VHG groenprijs
De Wisselbokaal ‘ samen groen doen’ uitgereikt door branchevereniging VHG

Dakpark Rotterdam werd uitgeroepen tot winnaar en Manon Nagelkerken nam de prijs én de ‘samen groen doen wisselbokaal’ in ontvangst. Wat dit betekent? We ontvangen een bedrag van €1000,- en ondersteuning van branchevereniging VHG dat ons zal helpen het Dakpark verder te ontwikkelen. Dit doen wij natuurlijk niet alleen maar samen met overheid, Gemeente, Hoek Hoveniers, onze medewerkers en natuurlijk al onze vrijwilligers. Een ware erkenning voor iedereen die zich al jaren inzet om het Dakpark te maken tot wat het nu is én mee helpt het Dakpark elke dag mooier, beter en fijner te maken!


Op Duurzame Dinsdag staan innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving centraal. Die ideeën werden op 5 september overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma. Daarnaast wordt er een duurzame troonrede gepresenteerd. Benieuwd naar de Duurzame Troonrede? Klik dan hier voor de troonrede van Duurzame Dinsdag

De beschrijving van de uitgereikte prijzen van Duurzame Dinsdag en de bijbehorende winnaars staan beschreven onder Duurzame Dinsdag winnaars.