Bijzonder buiten zoekt innovatief binnen!

Bijzonder buiten zoekt innovatief binnen!

Dakpark Rotterdam zoekt innovatief bouwtalent!
Ontwerpwedstrijd “bijzonder buiten zoekt innovatief binnen” van start!

Stichting Dakpark Rotterdam nodigt ontwerpers en bouwers uit om een plan in te dienen voor de ontmoetingsruimte in de BuurtTuin van het Dakpark. De belangrijkste voorwaarden voor de nieuwbouw zijn dat het een duurzaam, zelfvoorzienend en multifunctioneel gebouw wordt, zo hebben de buurtbewoners en vrijwilligers van het Dakpark met elkaar bepaald. Een gebouw dat net zo uniek is als het Dakpark zelf. Ben je geïnteresseerd? Via deze LINK krijg je toegang tot alle benodigde info. Doe je mee met deze pitch? Je inschrijving moet op 13 februari 2017 am bij ons binnen zijn.

De pitch bestaat uit twee rondes:
– ronde 1: inschrijvers worden gevraagd een visie in te dienen voor het paviljoen. Deze moeten geanonimiseerd ingediend worden. Een jury selecteert drie ontwerpen.
– ronde 2: de drie geselecteerden werken hun ontwerp uit, tegen een vergoeding van €3000,- incl. BTW.

Tot 16 januari is het mogelijk vragen te stellen via manon@dakparkrotterdam.nl

Anders bouwen
Na een langdurende zoektocht naar (financiële) mogelijkheden en randvoorwaarden is het eindelijk zo ver. Mede door de steun van het VSB-fonds, Oranjefonds, Stichting Volkskracht, Job Dura Fonds en Gemeente Rotterdam gaat in 2017 een wens van velen in vervulling: een ontmoetingsruimte op het Dakpark. Het betreft een bijzonder locatie aan de voet van het Dakpark tegen de helling van een dijklichaam. Een uitdaging voor vernieuwend en anders ontwerpen en bouwen.

Participatie
De ontwikkeling van deze ruimte gebeurt samen met bewoners, gebruikers en vrijwilligers van het Dakpark. Zij hebben het Programma van Eisen opgesteld. Hiervoor zijn ze op inspiratietocht geweest en nemen vanzelfsprekend ook plaats in de jury, samen met de partners van het Dakpark. De ontmoetingsruimte wordt de uitvalsbasis voor een grote variëteit aan activiteiten en een diversiteit aan buurtbewoners en betrokkenen, jong en oud.

Wijkontwikkelaarschap
St. Dakpark staat voor wijkontwikkelaarschap, door het uitschrijven van een pitch stimuleert de stichting participatie, zeggenschap en eigenaarschap.

sponsoren_pitch