Algemene oproep vrijwilligers voor bestuur organisatie

Algemene oproep vrijwilligers voor bestuur organisatie

Geen stichting kan draaien zonder gemotiveerde en enthousiaste bestuurders! Sinds 2020 bestaat Stichting Dakpark Rotterdam uit een drietal gepassioneerde vrijwilligers die naast hun bestuurstaken ook elders in de stichting een rol vervullen. Die directe relatie tussen de bestuurders en wat er op de ‘vloer’ (de activiteiten) gebeurt is fijn, maar legt ook veel druk bij een klein groepje vrijwilligers. Vandaar dat wij op zoek zijn naar gemotiveerde vrijwilligers die willen helpen in de organisatie van de stichting, met een passie voor stadsgroen. Nu al geïnteresseerd? Mail contact@dakparkrotterdam.nl om je aan te melden.

Herken jij je in onze visie? Heb je interesse in en/of kennis van groenbeheer, biodiversiteit en/of sociale (buurt)initiatieven en wil je op organisatie niveau meedenken over hoe we deze onderwerpen kunnen vormgeven op een unieke plek in Rotterdam? Of wil je je hierop ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Je hoeft natuurlijk niet per se woonachtig te zijn in Delfshaven of Bospolder-Tussendijken, maar dat vinden we wel extra leuk en kan bijdragen aan de verbinding in de wijk. 

We vergaderen eens in de maand en hebben 5x per jaar een meedenkoverleg met vrijwilligers. Daarnaast zijn er geregeld openbare activiteiten waarvan we het leuk zouden vinden als je als bestuurslid aanhaakt. Niet omdat het ‘moet’ maar omdat je benieuwd bent naar wat we als stichting doen, wie we bereiken en hoe onze activiteiten vorm krijgen.

Bestuurders gezocht

Veel van onze stichtingstaken geven we samen met de vrijwilligers vorm, maar afhankelijk van je interesse en expertise hebben we verschillende bestuursrollen te verdelen:

Voorzitter: je bent het aanspreekpunt voor externe contacten en onderhoudt en verbreedt het netwerk van de stichting. Samen met de penningmeester ben je aanjager in het zoeken naar passende fondsen en subsidies. 

Penningmeester: je houdt van cijfers en bent verantwoordelijk voor een overzichtelijke boekhouding. Je verzorgt het financieel jaarverslag en samen met de voorzitter werf en verantwoord je subsidies.

Secretaris:  communicatie is key voor jou. Je houdt de algemene mail bij, verzorgt de administratie en stuurt de interne communicatie aan. Je ondersteunt het communicatieteam, onderhoudt de contactlijst en notuleert bij vergaderingen.

We zoeken vrijwilligers die zich voor een langere periode aan de stichting willen verbinden. 

Mail contact@dakparkrotterdam.nl als je meer wilt weten of om je aan te melden.